εὖ-τόπος eutopos.gr | Εὖ-Τόπος Τα Μέλη
Η ομάδα εὖ-τόπος είναι μια διεπιστημονική ομάδα με κοινό σημείο αναφοράς την Καλαμάτα.
εὖ-τόπος,διεπιστημονική ομάδα,Καλαμάτα.
390
page-template-default,page,page-id-390,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,hide_inital_sticky,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Αντωνία Κουζή
Αρχιτέκτονας μηχανικός ΕΜΠ, μέλος ΤΕΕ από το 2004, τελειόφοιτος του μεταπτυχιακού Περιβαλλοντικός Σχεδιασμός Πόλεων και Κτηρίων ΕΑΠ
2004 – 2007 εργάστηκε στους nc/mp architects
2007 – σήμερα : διατηρεί αρχιτεκτονικό γραφείο στην Καλαμάτα με κύριο αντικείμενο ιδιωτικά έργα – κατοικίες , εμπορικούς & επαγγελματικούς χώρους, σε επίπεδο μελέτης αδειοδότησης & κατασκευής.
Μεταξύ άλλων έχει εργαστεί για την ΛΗ Εφορεία αρχαιοτήτων εκπονώντας έργα όπως «Μελέτη Προστασίας και Ανάδειξης Ανακτόρου Νέστορος», « Μελέτη ανάδειξης αρχαιολογικού χώρου Περιστεριάς», ενώ και με την ΑΝ.ΜΕΣ εκπόνησε το έργο« Γεφύρι Μαυροζούμαινας – Μελέτη Προστασίας και Ανάδειξης» . Για την ΑΝ.ΜΕΣ εργάστηκε και στα πλαίσια του έργου «Οριοθέτηση – χαρακτηρισμοί οικισμών Ν. Μεσσηνίας – Δ Φάση ».Τέλος για την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας επιμελήθηκε και το έργο «Εσωτερικές Διαρρυθμίσεις & μελέτη αποκατάστασης της Ι. Μονής Βελανιδιάς ».

Βασίλης Παπαευσταθίου
Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π., κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Αρχιτεκτονική – Σχεδιασμός του Χώρου με κατεύθυνση Πολεοδομίας & Χωροταξίας από τη Σχολή Αρχιτεκτόνων Ε.Μ.Π. μεταπτυχιακού διπλώματος Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού Πόλεων και Κτηρίων Ε.Α.Π. και υποψήφιος διδάκτορας της Σχολής Αρχιτεκτόνων Ε.Μ.Π.
Κάτοχος ειδικότητας Contemporaty Materials in Architecture στο Πανεπιστήμιο Vrije των Βρυξελλών, και Designing Cities στο University of Pennsylvania. Συνιδρυτικό μέλος της Filmhouse/Νέας ΚινηματογραφικήςΛέσχης Καλαμάτας, του Kalamatamove και της πρωτοβουλίας Καλαμάτα 2030.

Μαρίζα Παπαευγενίου
Αρχιτέκτονας Μηχανικός Ε.Μ.Π. / Μέλος Τ.Ε.Ε. / Τελειόφοιτος του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Ε.Μ.Π. «Αρχιτεκτονική – Σχεδιασμός- Χώρος- Πολιτισμός» / 2011-12 Επικουρικό διδακτικό έργο στην σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Ε.Μ.Π. στον Τομέα ΙΙΙ / Δραστηριοποιείται από το 2010 σαν αρχιτέκτονας και interior designer και διατηρεί γραφείο στην Καλαμάτα και στην Αθήνα.

Ανδρέας Πετρόπουλος
Απόφοιτος του τμήματος Πολιτικών Έργων Υποδομής στο Α.Τ.Ε.Ι Θεσσαλονικης.
Διπλωματούχος Αρχιτέκτονας Μηχανικός του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου της Θεσσαλονίκης και μέλος ΤΕΕ απο το 2010.
MSc στον Αρχιτεκτονικό Φωτορεαλισμό στο State of Art Academy , Venice ΙΤ.
Απο το 2011 διατηρεί αρχιτεκτονικό γραφείο με κύριο αντικείμενο κατοικίες ,εμπορικούς – επαγγελματικούς χώρους και αρχιτεκτονικούς φωτορεαλισμούς για αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς και ιδιωτικά έργα.

Μυρτώ Φοίφα
Εκπαιδευτικός με ειδίκευση στην Βιωματική Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, πτυχιούχος Τ.Ε.Α.Π.Η Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, εικαστικός καλλιτέχνης/ performer με ειδίκευση στην κοινωνική/εκπαιδευτική διασταση των παραστατικών τεχνών από το Laban London Center, δημιουργός και εμπνευστής του “RE:THINK PROJECT” και του Δικτύου Συνοικιακής Κομποστοποίησης, εμπνευστής και διαχειριστής του περιβαλλοντικού εκπαιδευτικού εγχειρήματος “Αγροκτήμα Φυσικής και Παραδοσιακής Καλλιέργειας Φοίφα-Ανώνυμοι Σποροφύλακες”, συνδημιουργός της ακτιβιστικής δράσης-ομάδας “Ποδηλάτες Καλαμάτας”.
Το κύριο αντικείμενο του εκπαιδευτικού, περιβαλλοντικού αλλά και εικαστικού ἐργου της ειναι η διερεύνηση στα επιπέδα εναρμόνισης/συμβίωσης του σύχρονου μητροπολιτικού ανθρώπου με το φυσικό του περιβάλλον και οι άξονες διεκδίκησης μιας βιώσιμης κοινωνίας, αλλά και της ίδιας της έννοιας “Βιωσιμότητα”. Εικαστική της δουλειά έχει παρουσιαστεἰ στο Athens Photo Festival 08, “Νέοι Έλληνες Φωτογράφοι”, στο βιντεοφεστιβάλ Μηδέν, στο Πεδίο Δράσης Κόδρα, στο TERRA MANIA (κ.α) καθως και εχει συνεργαστεί με ποικίλλες ομάδες σύγχρονου χοροθεάτρου

Danny Κargas
Απόφοιτος Ι.Ε.Κ. / Ειδικός εφαρμογών πληροφορικής με πολυμέσα
Από το 2010 διατηρεί γραφείο σχεδίασης οπτικής επικοινωνίας “dk design”.

Μαριαννα Μπερεδημα
Πολιτικος Μηχανικος MSc – μελος ΤΕΕ και ICE UK / Bachelor of Science in Civil Engineering στο Leeds Metropolitan University / Master of Science στη συντήρηση και ενδυνάμωση κατασκευών έργων πολιτικού μηχανικού στο University of Leeds / ειδίκευση στις τεχνικές επεμβάσεων επισκευής και ενδυνάμωσης αρχιτεκτονικών μνημείων στο University of Leeds / εργαστηριακή έρευνα και βοηθός καθηγητή στο πανεπιστήμιο του Leeds στην εφαρμογή νέων και εναλλακτικών μεθόδων δόμησης και χρήσης νέων υλικών στον κατασκευαστικό τομέα / κάτοχος τίτλου σπουδών Arts and Technology απο το Bradford School of Art and Design.
Ζει και εργάζεται στην Μεσσηνία και διατηρεί δικό της γραφείο από το 2003 ως πολιτικός μηχανικός στην Καλαμάτα και το Μελιγαλα. Στόχος της ήταν και είναι η ομαλή συνεργασία και προώθηση του domestic Design και της πρασινης δομησης μεσα απο τον αρχιτεκτονικο σχεδιασμο στα ελληνικά δεδομενα, εναρμονισμένα με το ελληνικό σύστημα και τον πολεοδομικό νόμο.